L'Acròpolis d'Atenes
Us descobrim tots els racons de l'Atenes de fa 2.500 anys, una ciutat on els habitants van construir uns temples magnífics sobre l'acròpolis, el turó rocós que els servia de fortalesa
Fa 2.500 anys, a Atenes, va néixer la democràcia. En aquella època, la ciutat grega va viure el moment de màxima esplendor. Era tan poderosa que altres ciutats gregues menys fortes li pagaven un tribut perquè les defensés si les atacaven. L'impost el pagaven entre 160 i 208 ciutats, segons l'època, i amb aquests diners Atenes es va fer molt rica! La ciutat estava encantada de rebre tota aquella riquesa i, com que s'havia fet tan forta, els va continuar cobrant el mateix impost, de grat o per força. Quina barra!
Una renovació a fons
Com que tots els edificis importants de la ciutat havien estat destruïts pels perses, Pèricles va fer servir aquest tresor per reconstruir-los. Els atenesos van bastir uns temples magnífics sobre l'acròpolis, el turó rocós que els servia de fortalesa. En aquesta imatge interactiva podeu veure-hi com els va quedar. Impressionant, eh? Les noves edificacions servien per adorar els déus, però també per fer propaganda de la grandesa d'Atenes! A més, les obres van donar feina als més pobres, que van treballar de valent a les pedreres.
Anys i panys d'obres
Els antics grecs eren molt bons constructors i enginyers. Els seus temples de pedra eren grandiosos, i són tan sòlids que molts han sobreviscut fins avui. Feien unes columnes altíssimes amb tambors de pedra apilonats, que unien amb grapes de metall. L'edifici més important de la nova acròpolis va ser el temple d'Atena, la deessa de la guerra i de la saviesa, que era la patrona d'Atenes. Es diu Partenó i el van projectar els arquitectes Ictinos i Calícrates. Mireu si era imponent que van tardar quinze anys a acabar-lo!